Baggrund

Danmark og alle andre lande har altid ignoreret de folk, der var utilfredse med systemet og de partier som var opstillede. Argumenterne er at hvis man er utilfreds må man jo selv lave et parti og stille op, så man kan få ændret tingenes tilstand. De fleste, der gør dette, vil opdage, at de ikke har mulighed for at indsamle underskrifter nok til at de kan komme på stemmesedlen. De, der får underskrifter nok vil se hvor svært det er at opnå 2 % af stemmerne. Derfor er disse argumenter ikke gode. Når man har påpeget dette er det næste argument, at man så bare kan stemme blankt for stadig at støtte demokratiet. Det er dette argument Synlige Blanke Stemmer har besluttet sig for at gøre brugbart.

Som situationen er i dag tæller de blanke og ugyldige stemmer kun med i stemmeprocenten. De har intet andet formål. En blank stemme gør derfor intet og gives i realiteten blot til det parti eller rettere den blok som vinder.

Hvis vi får givet de blanke stemmer den stemme som det reelt skulle være et udtryk for, så skulle der være mulighed for at mandaterne er blanke. Synlige Blanke Stemmer vil ændre valgloven, så der bliver mulighed for at ens stemme kan blive hørt, hvis man er uenig i de muligheder der er. Vi vil arbejde for at man aktivt kan stemme blankt og at denne stemme, i tilfælde af at der er stemmer nok til et eller flere mandater nok, vil føre til tomme stole i folketinget.

Dette vil styrke demokratiet og synliggøre for de valgte, der deler lokale med de tomme stole, at der er nogle her i landet, der ikke er tilfredse med de muligheder de har.